Make your own free website on Tripod.com
| Sebenarnya Kita Mampu | Program Pelaburan | Apa Yang Perlu Anda Lakukan (Penting) | Nasihat Ikhlas Untuk Anda |
| Kenapa Anda Menyertai Program ini | Carta Pendapatan | Contoh Bank-In Slip | Contoh Borang Penyertaan | Renungan | Email |
 
  
KISAH BENAR
  
Assalamualaikum kepada semua umat Islam!!!!  

Saya, seperti anda juga pada mula-mulanya tidak mempercayai akan program ini tetapi berkeinginan untuk mengubah corak hidup saya, maka saya mengambil keputusan untuk melabur dalam program ini. Seterusnya saya mengedar program ini kepada kaum keluarga dan teman-teman saya.  

Saya hampir terlupa terhadap penyertaan saya dalam program ini kerana sibuk dengan kerja-kerja harian namun selepas 3 bulan berlalu saya ingin mengeluarkan simpanan saya dari bank sebanyak RM100.00, tetapi apa yang berlaku amat memeranjatkan. Saya benar-benar terkejut, bagaimana baki wang saya menjadi RM900,000.00, dengan serta-merta saya teringatkan PROGRAM MUKMIN BANTU MUKMIN.  

Saya benar-benar bersyukur kepada Allah dan berterima kasih kepada rakan-rakan yang memperkenalkan saya kepada program ini dan juga kepada peserta-peserta yang gigih menjayakan program ini.  

ANDA JUGA PERLU MENGUBAH CORAK HIDUP ANDA!!!!! BILA LAGI WAKTUNYA KALAU BUKAN SEKARANG?  BERTINDAKLAH SEKARANG JUGA DAN RENUNGKANLAH KEPADA MEREKA-MEREKA YANG BERJAYA. MEREKA JUGA SEPERTI KITA, HANYA MEREKA BERTINDAK LEBIH CEPAT DAN JUJUR MENGIKUT PROGRAM INI. BERTINDAKLAH SEGERA UNTUK MENIKMATI HASILNYA.  

MAIMON EMBONG  
HAJI MOHAMAD SALLEH

 
  
SEBENARNYA KITA MAMPU
  
Saudara/Saudari sekelian,  

Apa yang kita laksanakan sekarang adalah satu amalan saling bertindak dan membantu sesama kita tanpa wujud perasaan syak wasangka. Jika kita semua faham, bersih hati dan ikhlas dalam membuat sumbangan bernilai RM28.00 (Ringgit Dua Puluh Lapan Sahaja) sekali seumur hidup, Insyaallah hidup akan senang. Masakan dengan RM28.00 anda sanggup berkata tidak mampu!!!!! Masakan dengan hanya RM28.00 anda akan mengemukakan alasan yang berbagai. Saya memetik ayat suci Al-Quran, firman Allah yang bermaksud "tidak aku ubah nasib suatu kaum, melainkan mereka sendiri mengubahnya". Juga kata-kata Presiden Amerika yang pertama "99% kegagalan manusia adalah kerana suka mencari alasan". Kata orang bijak pandai "jangan kamu harapkan kejayaan sekiranya kamu tidak sanggup berkorban".  

Tuan/Puan sekelian,  

Sebenarnya pengorbanan kita dalam bentuk kewangan (RM28.00) sebagai bentuk sumbangan untuk saudara mara kita dan kemudiannya kita pula menerima sumbangan itu. Matlamat kita adalah untuk membantu sesama bangsa dari segi ekonomi, ianya juga menambahkan pendapatan juga meningkatkan taraf kehidupan kita. Saya berseru marilah kita sama-sama melaksanakan misi kita mulai hari ini juga Kata pepatah Melayu "Kerja yang bertangguh tidak menjadi", sekiranya anda rnahukan sesuatu tetapi tidak bertindak dalam 48 jam, anggaplah anda sudah gagal.  

Ingatlah, kita mesti mengubah sikap untuk maju seperti bangsa lain. Corak penghidupan kita perlu diwarnai. Segera ubah cara pemikiran kita ke arah yang lebih positif dan kita perIu sedar bahawa sepakat, seia dan sekata adalah senjata kepada kejayaan. Bangsa kita akan disegani, maju dan dihormati. Penyertaan kita terhadap program ini bukan bermakna kita miskin atau papa kedana sehingga sanggup meminta-meminta kepada orang lain agar membantu kita, tetapi arus kesedaran, iaitu saling memberi dan menerima. Orang yang berani mengambil peluang melalui program ini, Insyaallah akan berjaya.  

Dari itu marilah kita bersama-sama bertindak segera jangan melengah-lengahkan masa. Marilah kita bangsa Melayu Islam seluruhnya turut menyertai program ini. Buangkan rasa ego, dengki, memandang rendah serta lain-lain sifat buruk yang boleh menghalang kemajuan kita Hanya pengorbanan sebanyak RM28.00 sahaja diperlukan kemudiannya sama-samalah kita lihat kejayaan dari hasil pemuafakatan bangsa kita. Pesanan saya ialah apabila anda menerima program ini teruskan perjuangan kita semua dengan menyertainya pasti kejayaan dan kemenangan menanti kita. Insyaallah.  

PESANAN TERAKHIR SAYA: BERFIKIRLAH SECARA POSITIF KERANA MANUSIA YANG BERFIKIRAN DEMIKIAN ADALAH LAMBANG KEKUATAN KITA. PATAH SAYAP TERBANG JUA, BIAR BERTONGKAT PARUH. KALAU TIDAK TERBANG MERANGKAKLAH TETAPI KALAH JANGAN SEKALI-KALI.  

Sekian wasalam  

Ikhlas dari,  
MOTIVATOR

 
 [HOME]
 
  
PROGRAM PELABURAN
  
ANDA HANYA MENYUMBANG SEBANYAK RM28.00 DAN KEMUDIAN DALAM MASA 90 HARI SAHAJA MENERIMA PULANGAN YANG MENAKJUBKAN.  INSYAALLAH.. 

Sudahkah anda melabur wang sebanyak RM28.00 (Dua Puluh Lapan Ringgit Sahaja) secara Sumbangan Ikhlas dan kemudian dalam masa 90 hari anda akan menerima pulangan yang menakjubkan. Insyaallah.. 

Sebelum anda menganggap perkara ini mustahil, saya mencadangkan anda terus membaca dengan teliti bagaimana ianya boleh berlaku. Apa yang penting ialah anda perlu mengikuti segala arahan dan peraturan dalam program ini dengan jujur dan ikhlas. Cara ini diihamkan oleh cerdik pandai di kalangan bangsa kita bagi membantu meningkatkan ekonomi dan seterusnya membela maruah bangsa dan agama. Program ini diiktiraf dan disokong oleh bank-bank tempatan, ianya diwujudkan khas bagi mencapai matlamat Wawasan 2020. Sistem pelaburan ini telah lama diperkenalkan di Negara Eropah dan Amerika dengan kerjasama Swiss Bank dan Bank-bank terkenal Dunia dan kaedah ini telah lama terbukti dan sangat berkesan bagi mereka yang berusaha melalui program ini secara ikhlas, malangnya bangsa kita agak terkemudian dalam peluang-peluang seperti ini. 

[HOME]
  
APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN (PENTING)
  
Langkah 1 

Buka akaun di Bank Bumiputera (BBMB). Jika anda telah membuka akaun di Bank Bumiputera, teruskan langkah ke 2.  

Langkah 2 

Dapatkan 4 keping Borang Masuk (Pay-In Slip) BBMB dan isikan butir-butir peserta iaitu Nama, No Akaun dan Jumlah Wang Masuk ke dalam slip tersebut slip pertama untuk peserta pertama (RM4.00), slip kedua untuk peserta kedua (RM6.00), slip ketiga untuk peserta ketiga (RM8.00) dan slip keempat untuk peserta keempat (RM10.00). Kesemua slip tersebut dihantar ke kaunter BBMB bersama wang tunai RM28.00 iaitu (RM4.00 + RM6.00 + RM8.00 + RM10). Butir-butir peserta terdapat dalam BORANG PENYERTAAN.  

Langkah 3 

Setelah anda memasukkan wang ke dalam akaun setiap peserta berkenaan, anda akan diberi salinan pendua slip BAYARAN MASUK TUNAI tersebut yang bercetak komputer. Susun salinan slip seperti dalam BORANG PENYERTAAN program ini, kemudian fotostatkan. Salinan slip tersebut merupakan bukti sumbangan kita, ini bermakna telah melaksanakan tanggungjawab anda sebagai peserta baru dengan membuat sumbangan ikhlas kepada peserta-peserta yang layak menerima sumbangan dalam progran ini.  

PERHATIAN  

Anda akan dianggap layak sebagai peserta yang sah dan layak menerima sumbangan hanya setelah anda membuat sumbangan terlebih dahulu, ini akan dapat dipastikan oleh peserta-peserta di bawah anda dengan melihat Slip Kemasukan Wang yang telah difotostatkan. 

Langkah 4  

Dalam borang penyertaan kosong yang disertakan. anda hendaklah menyalin semula dan peserta 1 dikeluarkan dari senarai. Gerakan peserta 2 ke tempat peserta 1, peserta 3 ke tempat peserta 2 dan peserta 4 ke tempat peserta 3. Akhir sekali tuliskan NAMA dan NOMBOR AKAUN BANK ANDA pada ruangan peserta 4. Sila lihat BORANG PENYERTAAN terdahulu.  

Langkah 5 

Seterusnya anda dikehendaki membuat 50 salinan atau lebih risalah ini bersama BORANG PENYERTAAN dan BORANG SUMBANGAN. Klip dan edarkan kepada saudara-mara, sahabat handai atau sesiapa sahaja yang berminat untuk berjaya. Kiranya anda sukar mendapat peserta carilah di dalam akhbar tempatan, buku panduan telefon dan sebagainya. Jika anda bejaya mengedar lebih daripada 50 risalah maka lebih besar jumlah wang yang akan anda terima.  Tugas anda selesai di sini.  

Kemudian anda harus menunggu dengan penuh kesabaran dan biasannya dalam masa seminggu lebih anda akan dapat sekurang-kurangnya RM500.00, jika anda mengedar kepada 50 peserta baru iaitu (50 x RM10.00).  Apabila semua peserta yang anda edarkan seramai 50 orang itu telah mengedarkan borang ini, nama anda akan berganjak dari tempat 4 ke tempat ke 3, dengan ini jumlah wang yang anda terima adalah sebanyak RM20,000.00 iaitu (50 x 50 X RM8.00). Manakala dalam minggu ke tiga anda mendapat sebanyak RM750,000.00 iaitu (50 x 50 x 50 x RM6.00) dengan ini nama anda akan berganjak dari tempat 3 ke tempat ke 2. Berikutnya jumlah wang yang akan anda terima apabila berada di tempat peserta 1 iaitu RM25,000,000.00 iaitu (50 x 50 x 50 x 50 x RM4.00) ini merupakah minggu terakhir akaun anda dimasukkan wang oleh peserta- peserta program ini. Selepas ini nama anda akan dikeluarkan dari senarai. Jika setelah anda menerima wang tersebut anda mahu meneruskan program ini, anda boleh berbuat demikian dengan mengulangi langhah-langkah di atas.  

MUSTAHAK 

Anda akan mendapat jumlah yang dinyatakan di atas jika anda mengikuti segala arahan dengan jujur dan ikhlas. Insyaallah.  

NASIHAT IKHLAS UNTUK ANDA  

[HOME]
Bersabar dan jangan sekali-kali cuba menipu, umpamanya ingin cepat kaya dengan meletakkan nama anda sebagai peserta 1. Jika anda melakukan demikian anda akan menerima 50 x RM4.00 = RM200.00 sahaja ini disebabkan salinan yang anda edarkan itu hanya akan disumbangkan oleh 50 peserta sahaja dan dengan sendirinya anda akan terkeluar dari senarai. Fikirkanlah!!!!, Jangan sekali-kali menipu. Berlaku Jujur terhadap program yang menakjubkan ini dah ingat segala bentuk penipuan akan diketahui oleh peserta dan tindakan lanjut bergantung kepada mereka.  

KENAPA ANDA MENYERTAl PRORGAM lNI  
[HOME]
Program ini dijalankan secara jujur dah ikhlas di satu dan yang lain dengan kerjasama  BBMB dengan niat yang ikhlas untuk saling membantu bagi mencapai matlamat kebebasan dari belenggu kegawatan ekonomi. Progam ini dikendalikan sendiri oleh peserta dan kejayaannya di tangan peserta semua. Modal serta pengendaliannya murah dan mudah malah tidak ada pihak ketiga yang akan memperolehi keuntungan atas usaha orang lain. Kejayaan program ini dijamin 100% dan ianya terbukti apabila ratusan peserta telah menerima rezeki masing- masing oleh itu bertindaklah dengan segera, lebih cepat anda lakukan maka cepat pula hasil yang diperolehi. Inilah salah satu langkah kita untuk meningkatkan taraf kehidupan bangsa kita. 
 
 
CARTA PENDAPATAN ATAS PERLANTIKAN 
10 ORANG - 50 ORANG 
  
1O ORANG  
1. RM4.00 X (10 X 10 X 10 X 10)  
2. RM6.00 X (10 X 10 X 10)  
3. RM8.00 X (10 X 10)  
4. RM10.00 X (10) 
= RM40,000.00  
= RM6,000.00  
= RM800.00  
= RM100.00
20 ORANG  
1. RM4.00 X (20 X 20 X 20 X 20)  
2. RM6.00 X (20 X 20 X 20)  
3. RM8 00 X (20 X 20)  
4. RM10.00 X (20) 
= RM640,000.00  
= RM48,000.00  
= RM3,200.00  
= RM200.00
30 ORANG  
1. RM4.00 X (30 X 30 X 30 X 30)  
2. RM6.00 X (30 X 30 X 30)  
3. RM8.00 X (30 X 30)  
4. RM10.00 X (30) 
= RM3,240,000.00  
= RM162,000.00  
= RM7,200.00  
= RM300.00
40 ORANG  
1. RM4.00 X (40 X 40 X 40 X 40)  
2. RM6.00 X (40 X 40 X 40)  
3. RM8.00 X (40 X 40)  
4. RM10.00 X (40)
= RM10,240,000.00  
= RM384,000.00  
= RM12,800.00  
= RM400.00
50 ORANG   
1. RM4.00 X (5O X 50 X 50 X 5O)  
2. RM6.00 X (50 X 50 X 50)  
3. RM8.00 X (50 X 50)  
4. RM10.00 X (50)
= RM25,000,000.00  
= RM750,000.00  
= RM20,000.00  
= RM500.00
   
Anda perlu bekerja kuat untuk mencapai impian,
Bukan senang hendak senang
Kesenangan tidak akan datang bergolek.
Bermula dengan sedikit pengorbanan dan sebaran, Insyaallah
akan berakhir dengan kejayaan di luar dugaan.
Dan setelah berjaya jangan lupa, ada bahagian dari pendapatan anda itu
ada hamba yang lebih berhak menerimanya..
Semoga semakin kukuhlah masa depan kita.
 [HOME]
 
 
  [HOME]
BORANG PENYERTAAN  

NOTA:  

Sumbangan hendaklah terlebih dahulu dibuat kepada keempat-empat peserta yang terlibat dalam senarai BORANG SUMBANGAN anda hendaklah tertulis perkataan SUMBANGAN DARIPADA (Nama Anda). Kejayaan anda adalah hasil dari pelaburan anda.  Sila baca risalah dengan teliti.  

Peserta 1: Disumbang RM4.00  

Nama Penuh:  Wan Eishah Bt. Wan Farid  

No Akaun di BBMB: 021680753175  

Peserta 2: Disumbang RM6.00  

Nama Penuh:  Wan Khalid Bin Wan Awang 

No Akaun di BBMB:   720141399950 

Peserta 3: Disumbang RM8.00  

Nama Penuh:  Muhammad Kamal Bin Ab. Muluk  

No Akaun di BBMB: 010340817670  

Peserta 4: Disumbang RM10.00  

Nama Penuh:  Abdullahisham bin Saedon  

No Akaun di BBMB:  020563154476  

ARAHAN:  

Salin semula maklumat yang diberi dengan menggunakan BORANG PENYERTAAN kosong yang dilampirkan bersama ini (ditaip atau tulis tangan) dengan mengeluarkan Peserta 1 dari senarai. Peserta 2 dinaikkan ke 1, Peserta 3 dinaikkan ke 2, Peserta 4 dinaikkan ke 3. Akhir sekali tuliskan NAMA ANDA serta NO AKAUN BANK di ruang Peserta 4. Buat salinan sebanyak 50 risalah termasuk fotostat BORANG SUMBANGAN anda yang tetah ditulis dengan perkataan SUMBANGAN DARIPADA (Nama Anda)  

Pastikan maklumat yang ditulis di dalam borang ini tepat terutamanya No Akaun Peserta-peserta yang terlibatkan.  Edarkan sebanyak 50 risalah kepada saudara mara, kawan-kawan atau kepada sesiapa yang beminat untuk menyertai program ini. Bersikap jujurlah terhadap program ini, sesiapa berusaha dia akan berjaya.  

** Apabila membuat salinan borang kosong, buatlah 2 salinan. Satu salinan untuk diisi dan satu lagi untuk diedarkan semula. 

[HOME]
 
RENONGKANLAH...........  

KETIKA NEGARA SEDANG MENGHADAPI KEGAWATAN EKONOMI, APAKAH MASYARAKAT MELAYU (ISLAM)  HARUS TERUS GAWAT?  JIWA ORANG MELAYU HARUS TERPANGGIL UNTUK MEMBANTU SESAMA BANGSA. FIKIRKANLAH................................  

BANYAK ORANG BIJAK PANDAI BERTANYA, APAKAH YANG BOLEH DIBANGGAKAN OLEH UMAT MELAYU NEGARA INI?  

PERNIAGAAN............????  

JAWAPANNYA ADA, ORANG MELAYU MESTI BERSATU, BERPADU DALAM HAL-HAL UNTUK PELIHARA UMAT MELAYU ITU SENDIRI.  

LANTARAN ITU BERUSAHALAH KERANA ALLAH, AGAR BANGSA KITA DI BUMI INI TIDAK TURUT GAWAT.  

[HOME]
 
Untuk Pertanyaan: 
  Sila pastikan anda meletakkan e-mail yang sebenar dalam format nama@alamat.com.my 
E-mail  
Nama  
Telefon  
Alamat1  
Alamat2  
Bandar  
Negeri  
Poskod  
Negara  
Kenali Dari:  
Taraf Minat:  
 
   [HOME]
.